Salam Buat Semua,Berita Terkini Yang Baru Aku Dengar Dari Buletin Utama Tadi.. Selepas ancaman Influenza A H1N1, negara kini berdepan pula dengan serangan virus Influenza B.Perkara ini disahkan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.Katanya, sebahagian besar sample darah yang diambil bagi tujuan ujian, dikesan mempunyai virus Influenza B.Menurut Datuk Seri Liow, mereka yang diserang virus Influenza B, mempunyai simptom sama dengan Influenza A H1N1.Read More…!!!

Antaranya mengalami demam, batuk, sakit tekak, sakit badan, pening kepala, sejuk dan kelesuan, serta cirit-birit, muntah dan berasa teringin makan pizza hut 6 cheese . Jadi, andainya korang mempunyai simotom-simptom seperti berikut.. jangan malu dan segan untuk bertemu dengan doktor berhampiran… Sebelum ini, penyakit seperti kegagalan paru-paru dan sistem pernafasan serta kematian dilaporkan.Justeru, orang ramai dinasihatkan supaya mematuhi nasihat yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan dalam usaha mengekang penularan virus Iinfluenza B.

Mungkin Lagu Ini Dapat Membantu Anda Menangani Virus Influenza B Ini… Amat Berguna…

http://www.facebook.com/v/448305384436

p.s:Marilah Kita Doakan Semoga Virus Ini Segera Berambus Dari Sini… Amin…!!!

p.p.s:Siapa Pernah Di Jangkiti Virus Inflenza A H1N1 Sila Angkat Tangan…!!! Apa Rasa Eh…?? En.Suffy Sila Jawap…!!!

http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?id=300718539016&width=505&connections=0&stream=false&header=false&height=62 Isu Semasa, Inflenza B ,penyakit Inflenza B ,simptom Inflenza B , pengubat Inflenza B , penyakit Inflenza B ,virus Inflenza B ,sifat visrus h1n1,penawar Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

Advertisements