Salam Buat Semua, Lagi Pasangan Sehati Berdangdut Berdansa Bercerai Di Laporkan Hari.Pasangan Yang Ke-7 Bercerai Kali Ini Ialah… Jeng Jeng Jeng.. Pasangan Sein Ruffedge Dan Nana, Merupakan Pemenang Untuk Rancangan Sehati Berdansa Musim Ke-3.. Takziah Di Ucapkan Kepada Pasangan Ini.Read More…!!!

Anak,Bapak Dan Emak… Semuanya Chomel2 Belaka…

Sebelum Pasangan Sein Ruffedge Dan Nana Bercerai, Turut Dilaporkan Pasangan Asheed Def Gab C-Sharifah Noor Shima,Atilia-Arif,Dira-Ash,Radhi Oag-Shazlin,Anne Ngasri-Wafi Dan Pasangan Sabrina-Shari Adalah Pasangan Peserta  Sehati Berdansa Yang Bercerai Sebelum Ini… Sein Dan Nana Berkahwin Pada Tahun 2006 Dan Di Kurniakan 2 Cahaya Mata.. Mmmm… Apa Bleh Buat.. Dah Jodoh Tak Panjang Kan.. DIharap Mereka Berdua Akur Dengan Keputusan Masing-Masing Untuk Tidak Hidup Bersama.. Maybe Bleh Jadi Best Friends Lepas Ni..Ramai Yang Mengatakan Bahawa Ianya Satu Bandi Amuk Badi Peserta Sehati Berdansa,Tapi, Aku Tak Rasa Ianya Satu Badi Atau Bendi.. Kan Jodoh Maut Di Tangan Tuhan.. Ye Dark…?

Sumber:
SHAH ALAM: Juara rancangan realiti, Sehati Berdansa Musim Ketiga, Sein dan Nana bercerai dengan talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini, pada Rabu.

Sein, 27, yang merupakan anggota kumpulan Ruffedge melafazkan talak pada pukul 2.46 petang, selepas mahkamah membenarkan permohonan Nana, 26, untuk berpisah secara baik.

Nana yang pernah mencuba nasib dalam dunia seni dengan menyertai rancangan realiti, Mentor musim pertama memfailkan permohonan itu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Selangor 2003.

Prosiding perceraian tersebut berlangsung di hadapan Hakim Syarie Zainor Rashid Hassin dan Nana diwakili peguam syarie, Zuri Zabudin Budiman.

Sein atau nama sebenarnya Syed Hussein Syed Mustafa tidak diwakili peguam syarie.

Zuri Zabudin memberitahu, permohonan untuk bercerai itu difailkan ekoran pasangan tersebut tidak lagi mempunyai persefahaman dalam rumah tangga yang dibina sejak Julai 2006.

“Pasangan ini tidak dapat lagi menjalani kehidupan sebagai suami isteri dan telah wujud perbalahan yang berpanjangan.

“Mereka masih tinggal serumah tetapi tidak tidur bersama. Pelbagai usaha telah dijalankan tetapi tiada jalan penyelesaian,” katanya.

Zainor Rashid selepas mendengar lafaz tersebut, mensabitkan gugur talak satu kali pertama secara rajie terhadap Nana dan memerintahkan dia untuk beredah selama tiga kali suci.

Beliau juga memerintahkan supaya perceraian itu didaftarkan di Pejabat Agama Daerah Petaling dan surat nikah pasangan tersebut dibatalkan.

Pada prosiding sama, mahkamah juga merekodkan persetujuan bersama Nana atau nama sebenarnya, Noor Diyana Muhammad dengan Sein yang timbul daripada perceraian tersebut.

Ia meliputi nafkah edah, mutaah dan harta sepencarian serta hak penjagaan dua anak mereka, iaitu Syed Tamriz Al-Qudsy, 3, dan Sharifah Inaiya Al-Qudsy, 1,

Hak jagaan anak diberikan kepada Nana manakala Sein diberikan hak melawat dan bermalam selama tiga hari bermula pukul 12 tengah hari Jumaat sehingga 12 tengah hari Isnin atau pada masa-masa munasabah yang dipersetujui bersama.

Pasangan itu juga bersetuju agar hak untuk bersama dan bermalam semasa cuti persekolahan dibahagi secara rata manakala giliran berhari raya dibuat secara bergilir-gilir dan bertukar setiap tahun.

Sein juga akan membayar nafkah dua anaknya sebanyak RM1,000 sebulan yang meliputi keperluan harian seperti makan minum, yuran persekolahan dan kelas tambahan.

Dia juga bersetuju untuk menanggung perbelajaan musim persekolahan dan Hari Raya Aidilfitri sebanyak RM500 setiap satu untuk setiap seorang anak.

Nana pula bersetuju untuk menerima nafkah edah RM500 setiap bulan bagi tiga bulan, RM500 sebagai mutaah dan semua bayaran tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun banknya.

Pasangan itu juga bersetuju tidak akan membuat sebarang tuntutan berhubung harta sepencarian antara satu sama lain.

Zainor Rashid pada penghakimannya memuji penyelesaian yang dibuat oleh Sein dan Nana untuk menyelesaikan isu perceraian itu secara baik.

“Mahkamah berpendapat kedua-dua pihak tidak mementingkan diri dan lebih mengutamakan anak-anak hasil pernikahan.

“Perdamaian ini yang digalakkan oleh Islam dan dapat mendatangkan kebaikan,” katanya. -mStar

P.s:Ayat “Dilaporkan” Di Atas Macam Tak Sesuai Je…!!!! o.o

Pernah Tengok Shuffle Pengantin Tak ???

http://www.facebook.com/v/470205009436

http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?id=300718539016&width=505&connections=0&stream=false&header=false&height=62 juara sehati berdansa 3 bercerai, sah sein dan nana cerai, sain dan nana bercerai, sein dan nana cerai, sein dan nana talak satu, sein ruffege dan nana bercerai Kongsi Gosip Ini Di Facebook Anda Dengan Menekan Butang LIKE Di Bawah.

Advertisements